Stvorili su ga oni, koji brinu o drugima, za one, koji brinu o sebi Vaša korpa
0 proizvod
0 Din
(Ukupno)

Naši proizvodi

Sastojci pod pitanjem

Cenimo to što se mnogi naši klijenti interesuju i žele da saznaju više o sastojcima koji se koriste u našim proizvodima. U tom smislu, imamo pokrivene neke od tema koje su često pitane i mi ćemo nastojati da dodajemo novi materijal, kada naši klijenti budu tražili dodatne informacije o određenim proizvodima.

Površinske materije, SLS, SLES

Svi Faith in Nature šamponi i neki od naših drugih proizvoda se mešaju sa mešavinom eteričnih ulja, biljnih ekstrakata i specijalnih sastojaka u bazi deterdženta , i ta baza je poznata kao površinska. Površinska materija koju koristimo zove se Laureth Amonijum sulfat (ALS), a pripada klasi jedinjenja poznata kao alkil sulfati (as). Ova anionska površna materija je poznata po dezinfekcionom dejstvu. CIR (oni koji pregledaju sastav kozmetike) zaključuju da je "ALS bezbedan u kozmetičkim preparatima, čije korišćenje nije kontinuirano i posle kratkog vremena se temeljno operu s kože. Za one proizvode koji su dizajnirani da budu u dugom kontaktu sa kožom, CIR sugeriše da ALS koncentracija mora biti do 1% ili manje za one proizvode koji duže vremena ostaju na površini kože. Za one proizvode koji se spiraju, kao što su šamponi i tuš gelovi, koncentracija može biti veća. ALS se ubrzano raspada bakterijskim putem. Praktično 100% se deterdžent odmah ukloni sa kože ili kose jednostavnim činom ispiranjem vodom.

Kako mogu biti izvedene iz životinjskih masti ili biti 100% petrohemijski, isto tako može da bude napravljen od prirodnih izvora. Kao strogo primenjeno pravilo, svi faith in Nature proizvodi zahtevaju površne materije koje sadrže samo ALS koji je ekstrakt kokosovog ulja i nije testiran na životinjama.

Najveća prednost ALS-a je da su njegovi molekuli, zahvaljujući njegovoj hemijskoj strukturi, veći od ostalih sulfata (kao što je natrijum Lauryl sulfat (SLS) i Laureth Natrijum-sulfat (SLES)), osiguravajući da molekuli ne mogu da prodru u kožu. Pored toga, ALS ima minimalne iritacije kože, čineći na taj način bezbedno i efikasno čišćenje, što je mnogo blaže za kožu. Imajući u vidu gore navedeno, Faith in Nature ne koristi SLS, niti SLES-T.