Stvorili su ga oni, koji brinu o drugima, za one, koji brinu o sebi Vaša korpa
0 proizvod
0 Din
(Ukupno)

Naši proizvodi

Sastojci pod pitanjem

Cenimo to što se mnogi naši klijenti interesuju i žele da saznaju više o sastojcima koji se koriste u našim proizvodima. U tom smislu, imamo pokrivene neke od tema koje su često pitane i mi ćemo nastojati da dodajemo novi materijal, kada naši klijenti budu tražili dodatne informacije o određenim proizvodima.

PARABENI

Paraben je jedna grupa konzervansa, koja je smatrana sigurnom i funkcionalnom dugo vremena. Ali nedavno su pronađeni dokazi da Parabeni prodiru u kožu i u kontaktu su sa obolelim tkivima. Činjenica da li postoji direktana veza između raka kože i upotrebe Parabena, još uvek nije utvrđena.

Šta više, vodi se rasprava čak i o tome, kojim putem ulazi Paraben u kožu. Ali jedno je sigurno, mnogi korisnici imaju sumnje na ovu temu.

Zahvaljujući rastu ove sumnje i da bi se ublažila strahovanja potrošača, Faith in Nature je stvorio jednu novu liniju proizvoda za negu kože bez parabena, koja se sastoji od konzervansa koji su ekološki kontrolisane supstance.

Nabavljene sirove materije ne sadrže nikakve konzervanse, i ovako izbegavamo da bilo koja vrsta konzervansa bude dostupna u najmanjoj količini u našim proizvodima. Ovako obezbeđujemo bezbedne i blage proizvode za naše kupce.

MIRISI
Faith in Nature koristi samo čista, prirodna eterična ulja za mirise u proizvodima, koje označavamo imenima biljaka po INCI komponentnoj listi. Dalje, jedan prirodni multifunkcionalni miris koji se na proizvodu nalazi kao „parfem”. Parfem potiče od skroba kukuruza ili pirinča, iz kojeg se izdvaja tečnost da bi se dobio jedan prijatan miris.

BOJE
“Jako je mala verovatnoća da prirodni mirisi izazovu alergijske reakcije”, po jednom nedavno izdatom članku. Ovaj članak potiče od Christine D. Lukas i John B. Hallaghan (članovi Međunarodnog udruženja Proizvođača Boja) koji su testirali vezu između boja i alergija.