Stvorili su ga oni, koji brinu o drugima, za one, koji brinu o sebi Vaša korpa
0 proizvod
0 Din
(Ukupno)

O nama

Istorija – O rađanju Faith in Nature

"To je bilo dok sam odrastala u Njujorku gde sam prvi put postala svesna slave koju zovemo 'Majka Priroda'. Promenu godišnjih doba - otkrivanja o stvaranju novog života me preselilo u zrelost i preporod - i moji rani eksperimenti sa biljem i divljim cvećem u poljima i selima, razvili su u meni strast da ostanem blizu sila koje su služile i podržavale blagostanje naših predaka tokom hiljada godina.

Ova strast me obuzela prva, da studiram ishranu bilja, a zatim da postanem kvalifikovani refleksologist i aromatherapist kada sam naučila da cenim čuda antičkih formula kao i njene lekovite  i zdravstvene prednosti koje mogu da ponude našim različitim tipovima kože i kose - i njihovih bezopasnih uticaja na našu okolinu.

Ali to nije bilo dovoljno. Ovo otkriće je stvorilo u meni osećaj misije: želju da delim sa drugima izbor gde svi slobodno možemo da odbacujemo veštačke i sintetičke formulisane proizvode kojima su nas natrpali velike multi-nacionalne korporacije umesto zagrljaja životnog stila koju nam u neposrednij blizini pruža majka priroda. 

Za sada, pošto se preselila 1972 u ruralnu Škotsku, sam počela moj prvi mali obim proizvodnje. Naša kuhinja je Faith in Nature-u prva 'fabrika', sa svojim mužem Aaron nikada nismo bili sugurni da li se obrok ili neka druga serija sapuna ili kreme za negu kože priprema na drugoj strani vrata. Ali kako smo, samo mi, onda predstavljali naš "prodajni tim", on je procenio da nam je potrebno da delimo našu kuću sa ovim novim preduzećem u usponu.

U početku, kada smo posećivali prodavnice zdrave hrane, ustanovili smo da su mnogi mislili samo na proizvode zaliha hrane i suplemenata. Međutim, oni su spremno prihvatili ideju držanja Faith in Nature proizvoda kada smo im objasnili vrednost obezbeđivanja holističkog pristupa prema zdravstvenim potrebama svojih klijenata. Kako su se porudžbine ohrabrujuće povećavale postalo je očigledno da ćemo morati da se posvetimo proizvodnji većih razmera.

Godine 1989, uz mogućnost da koristimo vodu (koja potiče iz okružnog jezera Engleske- Lake District, koja je mekana i bogata mineralima) u našim formulama, napravili smo veliku odluku da preselimo proizvodnju u Lancashire. Međutim, potražnja se povećava - često zbog ličnih preporuka naših ubrzano proširenih krugova potrošača - tako da smo se ponovo preselili 2001 u veće prostorije na istom lokalitetu.

Tokom ovog perioda Faith in Nature je nastavio da proširuje svoje maloprodajne objekte i proširuje asortiman proizvoda i sada je prijavljena od strane nezavisne trgovine zdrave hrane da je najbrže prodavan brend za negu tela. Pored mnogih svedočenja oduševljenih potrošača, naši proizvodi redovno primaju navode od industrija da su postigli najviše ocene na nezavisnim ispitivanjima na njihov kvalitet kao i na njihov dobroćudni uticaj na životnu sredinu a sve to za prihvatljive cene većini potrošača.

Od prvih dana svog detinjstva, Faith in Nature kao i njene etičke vrednosti su postale moj san koji mi se ostvario. Drago mi je što mogu da ga podelim sa vama."

Rivka Rose