Stvorili su ga oni, koji brinu o drugima, za one, koji brinu o sebi Vaša korpa
0 proizvod
0 Din
(Ukupno)

Naši proizvodi

Sastojci pod pitanjem

Cenimo to što se mnogi naši klijenti interesuju i žele da saznaju više o sastojcima koji se koriste u našim proizvodima. U tom smislu, imamo pokrivene neke od tema koje su često pitane i mi ćemo nastojati da dodajemo novi materijal, kada naši klijenti budu tražili dodatne informacije o određenim proizvodima.

PHTHALATES ili FTALATI

Ftalati spadju u kontroverzne grupe hemijskih jedinjenja, koja na dva načina mogu prodreti u naše proizvode. Prvi način upotrebe je da se PVC (polivinil hlorid) tvrda plastika pretvori u fleksibilnu, na primer boca sa šamponom. Drugi način upotrebe je da se doda kao aditiv, kod pripreme, u dezodoranse, losione za telo i nekoliko drugih proizvoda za negu tela.

Neki ljudi skloni zdravlju kažu da ove hemikalije utiču na zdravlje žena, i može doći do urođenih mana kod novorođenčadi - ali drugi ukazuju da postoji vrlo malo dokaza koji pokazuju da ftalati mogu negativno uticati na ljudski organizam.

Iako ne postoji jasan dokaz ni za jednu perspektivu, odlučeno je da ni u jednom od naših proizvoda ne koristimo ftalate, a mi ćemo se potruditi da ne koriste ovaj materijal ni u jednom našem pakovanju.