2017-11-18 09:30:15 | Warning: ob_start(): output handler 'ob_gzhandler' conflicts with 'zlib output compression' in /home/steviashop/naturkozmetika.rs/framework/classes/fw/fw.php(1) : eval()'d code on line 2
2017-11-18 09:30:15 | Notice: ob_start(): failed to create buffer in /home/steviashop/naturkozmetika.rs/framework/classes/fw/fw.php(1) : eval()'d code on line 2  
Stvorili su ga oni, koji brinu o drugima, za one, koji brinu o sebi Vaša korpa
0 proizvod
0 Din
(Ukupno)

Naši proizvodi

Sastojci

Allantoin (ekstrakt biljke Gavez)

Symphytum officinale

Alantoina je ekstrakt biljke Gavez. Ima antiinflamatorno (protiv zapaljenja) dejstvo i napada toksine (otrove). U kremama za lice i drugim proizvodima za negu tela se koristi kao hidratant i lekovita supstanca. Posebno je efikasan u uklanjanju mrtvih ćelija na površini kože, čije tretiranje dovodi do zdravije i mekše kože.

3

Aloe Vera

Aloe barbadensis
Trgovci lekovitim biljkama je poznaju već vekovima kao medicinsku biljku. Ova biljka ima izgled kaktusa i njeno zeleno lišće sadrži providni, viskozni gel koji postaje tečan čim dodje u kontakt sa vazduhom. Ovaj gel je sadrži važne lekovite supstance kako za kožu tako i za kosu: steroidi, organske kiseline (amino kiselina), enzimi i polisaharidi.

Zbog regenerativnih svojstava Aloe Vere, kosa može da se tretira. Efikasan je protiv peruti i seborrhoea (nenormalne proizvodnje masnih kiselina), uzroka gubitka kose. Može da služi i kao zaštita od sunca.

4

Bergamot

Citrus bergamia
Bergamot potiče iz Afrike, Obale Slonovače, koji je kultivisan na Siciliji i južnoj Italiji. Biljka ima prijatan limunski, fin i blag cvetni miris, koji je osvežavajući i ima uzdižući efekat. U ulju bergamota ima oko 300 komponenti.

Ima Antiseptik, dejstvo protiv zaraze, dakle, idealan je za pripremu proizvoda za negu kože. Preporučuje se za normalnu, masnu i kombinovane tipove kože, posebno se preporučuje za tinejdžere i one koji imaju akne.

5

Ulje Limuna

Citrus limonum
Potiče iz srednje Azije ali su pre dve hiljade godina iz Irana donešena njena drveća u Evropu. I danas uspeva već u mnogim zemljama. Limun je poznat kao veoma zdravo voće koje se koristi na razne načine.

Ulje se dobija iz kore svežeg limuna. Poznat je po anti-oxidnom i antibakterijskom dejstvu. U tonicima i drugim preparatima za negu lica se koristi za negu kože kao osveživač. U kozmetici se koristiizmeđu ostalog i za tretiranje akni i masne kože, a testovi su pokazali da smanjuje i celulit.

6

Limunska trava

Limunska trava je došla iz Indije gde se koristila u čajevima i bezalkoholnim pićima. Koristi se u parfemima, kozmetičkim preparatima i u lekovima kao glavni sastojak. Ima osvežavajuće dejstvo na umorne noge i smanjuje preterano znojenje.

Ima jako antiseptično i antibakterijsko dejstvo, s kojim smirujuće deluje na nervni sistem i tako relaksira telo i duh.

7

Slatki Badem

Prunus amygdalus dulcis
Potiče iz zapadne Azije (Bliskog istoka), severne Afrike i Grčke, odakle se kasnije prenosi u Italiju. Pripada porodici ruža, zajedno sa šljivom, jabukom, trešnjom i breskvom. Jezgro badema sadrži veću količinu ulja (25-65%) visoke emulzijske sposobnosti pa je cenjena u industriji lekova i u kozmetičkoj industriji. U bademu nalazimo i mnoge vitamine B kompleksa, te brojne minerale, od kojih izdvajamo kalcium, kojim je badem osobito bogat.
Koristi se za tretman suve kože. Ulje Slatkog Badema smiruje i hidrira kožu.

8

Cimet

Cinnamomum zeylanicum
Cimet je poznat po jakom pomalo slatkastom mirisu. Ovo egzotično drvo potiče iz Indonezije. Cveta preko cele godine. Ulje se dobija destilacijom lišća i koristi se u preparatima za negu kože i kose.

S obzirom da povlači pore, čini kožu zategnutijom, zato preporučujemo za normalnu i masnu kožu. Pomaže u tretmanu uravnoteženju otvorenih pora na masnoj koži a koristi se i u prirodnoj nezi kose protiv parazita, ne vole mu miris.

9

Geranijum

Pelargonium graveolens
Potiče iz južne Afrike. Eterično ulje se skuplja u malim tubama u laticama cvetova. Ulje se jako dobro meša sa drugim mirisima.

Ulje geranijuma, poput svih cvetnih ulja, deluje antidepresivno i antiseptički. Esencija geranijuma uravnotežuje izlučivanje sebuma, pa se u kozmetici koristi za suvu i masnu kožu. Redovnom negom preparatima koji u sebi sadrže etarsko ulje ove biljke bolje se regeneriše tkivo. Svi delovi geranijuma imaju adstrigentno dejstvo (zatežu), zato se dosta koristi za tretmane akni, ekcema i modrica. Kontroliše mašćenje kose i kože. Može da se koristi na sve vrste kože i kažu da usporava proces starenja kože. Deluje smirujuće i poboljšava san.

10

Ginkgo Biloba

Pai-kuo
Ginkgo drvo je poreklom iz Kine, Japana i Koreje. Ime mu znači „srebrna kajsija” (ginkgo) „sa dva peraja” (biloba) na listovima. Ginkgo biloba tretira slobodne radikale i odličan je prirodni antioxidant..

Pošto stimuliše cirkulaciju krvi on je odličan stimulant za regeneraciju tela, poboljšava, ojačava i daje život oštećenoj koži i kosi i normalizuje proizvodnju masti u kosi.

Ginkgo ekstrakt može da utiče na nervni sistem - može da pomogne u kontroli fizičke manifestacije stresa i depresije, i time normalizuje telo, uravnoteženje i opuštanje duha.

11

Ulje Grejpfruta

Citrus x paradisi
Grejpfrut potiče iz Indije i Zapadne Azije, ali sada se gaji već i u Izraelu, u Kaliforniji, Floridi, Brazilu. Stimuliše i osvežava kožu.Uravnotežuje emocije i ima blago antiseptički (protiv zarazni) efekat. Grejpfrut ulje podstiče rast kose i posebno dobar efekat ima na normalnu ili masnu kožu i kosu.

12

Jojoba

Simmondsia chinensis
Još Indijanci su raspolagali znanjem o tome koliko je ulje jojobe zdravo za kožu i kosu. Od plodova biljke pravili su ulje kojim su dezinfikovali i lečili rane. Takođe su ga koristili kao losion za kožu i kosu kako bi ih zaštitio od dehidracije uzrokovane suncem i pustinjskom klimom. Perut i opadanje kose u to vrijeme nisu bili poznati. S obzirom na svetložutu boju ulja jojobe, Indijanci su je nazivali "tečnim zlatom". Američki naučnici, koji su detaljnije počeli ispitivati jojobu tek tridesetih godina prošlog veka, zaključili su da jojoba u sebi sadrži veoma važne lekovite sastojke koji su neophodni za zdravu kožu. Danas se jojoba uzgaja na mnogim plantažama širom sveta.

Jojobino ulje se dobija iz smrskanih semenki. Sastoji se uglavnom od zasićenih masnih kiselina i alkohola. Naučnici tvrde da ova masna tečnost i nije pravo ulje, već vosak. Jojobino ulje sadrži mnoge važne hranjive materije, kao što su vitamin E, B kompleks vitamine, te mineralne silikone, hrom, bakar i cink. Isto tako, sadrži znatnu količinu joda od kojeg jojoba verovatno poprima svoja antibakterijska i antigljivična svojstva. Hemijski sastav jojobe je sličan prirodnom sebumu kože, pa se lako upija i retko uzrokuje alergijske reakcije. Ulje hidrira suvu i problematičnu kožu. Koža postaje glatka, elastična i meka. Pozitivno utiče na bore i daje mlađi izgled jer smanjuje gubitak vlažnosti kože.

13

Kakao

Cocoa
Kakao ekstrakt se dobija iz drveta, koji je umirujućeg i opuštajućeg efekta, takođe pruža odličnu negu kože. Hidrira i omekšava kožu i štiti od isušenja ruke i usne.

Koristeći ga kao gel za tuširanje, mirisne arome kakaoa imaju umirujuće dejstvo na unutrašnji osećaj sreće. Ovi proizvodi obezbeđuju osnovni luksuz – san sa čokoladom koja ne sadrži dodatne kalorije, i cela porodica je sa

Deca ga jako vole a sada ga i roditelji žele zbog mirisa, i pošto koristimo organska kakao zrna, taj osećaj je još više pojačan!

14

Kamilica

Anthemis nobilis
Kamilica je poznata hiljadama godina i od tada je ljudi koriste: u kulturi ranih egipćana kamilicu su povezivali sa Bogom Sunca. Kamilica smiruje, neguje i odmara, i može da se koristi na kožu, kosu i kožu glave. Poznato je da pomaže u ublažavanju bolova i kod raznih kožnih problema kao što su osip i ekcema. Kamilica se veoma dobro meša sa drugim uljima - kao što su lavanda, geraniummal, limun i čajno drvo.

15

Neven

Calendula officinalis 
Poznat je kao smrdljivac (engleski Marigold). Ekstrakt ima lekovito dejstvo i dejstvo protiv bolova, zbog toga je glavni sastojak mnogih krema, balzama, prirodnih dezodoransa. Pomaže da popravi suvu i osetljivu kožu, ima odlični efekat regeneracije ćelija i odavno je poznato da utiče na lečenje opekotina od sunca i iritacije kože.

16

Konoplja

Cannabis sativa 
Ulje konolje koje koristimo nemaju mamurno dejstvo jer su ove biljke gajene za medicinske svrhe.

Ulje konolje se dobija iz semena. Sadrži znatnu količinu masnih kiselina: ima visok sadržaj omega-3 i u njemu se može naći GLA (gamma-linolenic acid), masna kiselina koja nedostaje iz masnih kiselina koje jedemo. Omega-3 masne kiseline raspolažu sa prirodnim anti-upalnim efektom. GLA stimuliše rast, hidrira i poboljšava kožu, kvalitet kose, noktiju i stanje zdravlja.

Konoplja ima relaksirajuće, smirujuće i antidepresivno dejstvo sa kojima pomaže u uravnoteženju, smirivanju i kontroli tela i emocija.

17

Ulje Lavandina

Lavandula hybrid 
Prvo, lavanda nije isto kao i lavandin. Lavandin je lavandula hybrida.

Lavandulin bliski rodjak, Lavandin, je jedna hybridna biljka koja raste u Španiji, Francuskoj i na balkanu. Otporniji je od lavandule ali iako je u lavandinu više biljnog ulja nego u lavanduli, sedativni efekat mu je manje efikasan. Lavandinino ulje koriste u širokim krugovima proizvoda kao npr baznu materiju u sapunima i proizvodima za negu kose.

18

Lavanda

Lavandula angustifolia 
Lavanda je biljka iz porodice usnatica (lat. Lamiaceae).

U Srbiji lavanda nije autohtona vrsta pa se često gaji kao lekovita i dekorativna bojlka, pogotovo uspešno u Sićevačkoj klisuri. Ulje dobijeno iz cveta i lišća se koristi kao jedan od glavnih sastojaka u proizvodima za negu tela i kose.

Dodaje se kupkama za relaksaciju. Pomaže kod problema sa kožom i kod tretmana bolova u mišićima. Raspolaže sa antiseptičnim dejstvom, koristan je kod regeneracije kože i osvežavajuć je: smiruje kožu i pomaže kod regulisanja mašćenja kože. Stimuliše rast zdravih ćelija i time pomaže kod tretmana ekceme.

19

Ulje Gorke Limete

Citrus aurantifolia 
To je jedna od primarnih vrsta i potiče iz severoistočne Indije i zapadne Burme.

Drvo limete je mali, trnovit četinar, koji poraste oko 3 metra visoko. Njegove osobine su dezinfekcija, sužavanje pora i regeneracija. Može se koristiti i kao osveživač, posebno za mentalno osveženje.

Pre više stotinak godina, za vreme ratova, britanski moreplovci su ga koristili kao preventivu protiv pojave skorbuta kod posade.

20

Ulje Mandarine

Citrus reticulata 
Drvo manadarine je uvek zeleno drvo koje ima svetle listove, mirisno cveće i plodove koji se mogu jesti. Potiče is severne Kine i ostalih istočnih zemalja. Kod nege kože koristi se na otvorenim porama masne kože i pomaže i kod lečenja akni. Doprinosi i regeneraciji kože i pomaže da se oštećena kosa oporavi.

21

Ulje Narandže

Citrus sinensis
Ulje iz ploda narandžinog drveta je pozitivnog uticaja na zdravlje i dobro je poznat i u kozmetici. Ima efekat čišćenja kože i blago dezinfekciono i antibakterijsko dejstvo. Kao ulje za masažu opušta i daje energiju telu posle napornog dana.

Kao sastojak u proizvodima za negu kose i kože daje zračenje i mladalački izgled. Ulje narandže sprečava mašćenje kose i posebno dobro čisti kosu. Miris narandže pomaže u opuštanju i ima smirujuće dejstvo, pruža emotivni stabilitet i pomaže vam da se olakšate od stresa.

22

Neem Drvo

Melia azadirachta
Stolećima je drvo Nim bilo poznato kao čudotvorno drvo Indije. Tradicionalno korišteno u ajurvedskim lekovima kao antiseptik u borbi protiv virusa i bakterija, takođe je preporučeno za urinarne tegobe, proliv, vrućicu, kožne bolesti, opekotine i upalna oboljenja. Zbog svog širokog spektra primene nazivaju ga “prijateljem i zaštitnikom indijskog seljaka”.
Današnja moderna istraživanja potvrdila su izuzetna svojstva ovog drveta. Tako je Nim sve češće ključni sastojak u modernoj kozmetici i lekovima.

Moderna istraživanja otkrila su da nim sadrži alkaloide i liminoide sa mnoštvom medicinskih svojstava. Kao i lišće, nimovo ulje se koristi kod kožnih tegoba. Posebno dobro deluje protiv peruti, i stvara pročišćavajući učinak kada se koristi u aromaterapiji.

23

Ruža

Rosa damascena 
Ružu nazivaju kraljicom cvijeća. Postojbina joj je Kina, odakle je prenesena u druge azijske zemlje, a potom preko Bliskog istoka u Europu. Ružine latice sadrže eterična ulja, tanine, šećer, limunsku, jabučnu, vinsku i jantarnu kiselinu te niz aromatičnih delotvornih stvari. Blaži nadražaj kože, posebno na mestima zahvaćenima ekcemom. Zato postoji izreka: "Kada koža prži, obrati se ruži". Od ružinih latica pripremaju se i kupke za smanjenje reumatskih bolova. Eterično ulje ruže smiruje suvu i osetljivu kožu. Prirodno hidrira i reaguje anti iritirajuce. Pokazao se veoma dobro i kod uklanjanja staračkih pega, ublažavanja svraba...

24

Ekstrakt semena grožđa

Vitis vinifera 
Snažan antioksidans, efektivno reguliše slobodne radikale koji pomažu u sprečavanju oštećenja ćelija kože. Odlično neguje kožu, smiruje i omekšava kožu.

25

Čajno drvo

Melaleuca alternifolia 
Ovo drvo potiče iz Australije. Eterično ulje se dobija destilacijom lišća drveta. Drvo je visoko 7 metara sa uskim mekanim lišćem i belim ili žućkastim cvetovima.

Ulje čajnog drveta već odavno primenjuju australijski urođenici, kod kojih se čajno drvo koristi kao tradicionalni lek. Udisali bi paru ulja iz zgnječenog lišća čajnog drveta da bi izlečili kašalj i prehladu. Stavljali bi sveže lišće na rane, a rastvor koristili za prehladu i kožne bolesti. Čajno drvo pripada familiji kamelija. Camelia sinensis ili thea senensis nalazi se u 2 varijante: onaj iz Kine, koji se naziva senesis, čiji je list mali i maslinasto zelen; i onaj iz Asama, pod nazivom assamica sa izdankom koji je veliki, svetao i sočan.

Snažno deluje protiv virusa, gljivica i bakterija.

Stimulativno deluje na rad imunološkog sistema, ima umirujuće dejstvo, olakšava iskašljavanje, koristi se kod gripe, prehlade, bronhitisa, astme, virusnih infekcija, tuberkuloze, nervoze, infekcija kože, akni, opekotina, peruti, rana, čireva, ujeda insekata, itd..

26

Dan - Noć

Viola Tricolor 
Dan-noć (maćuhica, trobojna ljubičica, ljubičica, milovanka, sirotica, šarena ljubičica) ili latinski Viola tricolor je biljka iz porodice ljubičica Violaceae.

Bogat je vitaminom C. Zbog prisustva salicilne kiseline koristi se spolja kod psorijaze, ekcema, akni, dermantitisa tako što se čajem ispiraju obolela mesta, a gusta masa (talog) se stavlja kao obloga. Koristi se za izlučivanje mokraće i protiv upale mokraćne bešike, kod katara disajnih organa (obavezni je sastojak sirupa za iskašljavanje), kod grozničavih stanja i reumatskih bolesti.

Koristi se u obliku čaja, sirupa, obloga i tečnosti za ispiranje. Kod povećanih doza i upotrebe duže od 4-6 nedelja može da se javi mučnina.

27

Vanila

Vanilla planifolia 
Prava vanila, iz porodice orhideje je drugi najskuplji začin na svetu. Raznovrsnog je mirisa. Prirodna vanila sada je u širokoj upotrebi u kozmetičkim proizvodima zbog navodno ireverzibilno umirujućeg i opuštajućeg mirisa i efekta.

28

Žalfija - Kadulja

Salvia officinalisa 
Naziv ove biljke na latinskom upucuje nas da je smatramo veoma lekovitom - njeno ime, naime, znaci spasonosna i lekovita, kadulja leči promuklost, čisti krv i jača živce, greje želudac, otklanja vetrove, pomaže kod svake vrste prehlade, katara i influence. Postoji više od 500 vrsta. Vrlo je stimulativna i podiže tonus, antibiotik je širokog spektra.

Kadulja sadrži kalijum, kalcijum, natrijum i eterično ulje čiji su sastavni dijelovi cineol, kamfor, borneol i dr. sastojci. Osim toga sadrži i gorku supstancu karnozol, triperpenske kiseline, flavone i njihove glikozide, tanin.

29

2017-11-18 09:30:15 | Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/steviashop/naturkozmetika.rs/framework/classes/fw/fw.php(1) : eval()'d code on line 3