Stvorili su ga oni, koji brinu o drugima, za one, koji brinu o sebi Vaša korpa
0 proizvod
0 Din
(Ukupno)

Naši proizvodi

Sastojci pod pitanjem

Cenimo to što se mnogi naši klijenti interesuju i žele da saznaju više o sastojcima koji se koriste u našim proizvodima. U tom smislu, imamo pokrivene neke od tema koje su često pitane i mi ćemo nastojati da dodajemo novi materijal, kada naši klijenti budu tražili dodatne informacije o određenim proizvodima.

1,4- Dioksan

Više korisnika je pitalo u vezi 1,4-Dioksana, jednoj zagađivačkoj materiji, koja se pojavljuje i u nekim našim proizvodima. Iz objavljenih naučnih literatura i drugih zvaničnih izvora, sledeća informacija je napravljena da pruži odgovore na ova pitanja:

Šta je 1,4-Dioksan?

1,4-Dioksane (kao sastojak) je jedna zagađivačka materija, koja može biti prisutna u veoma malim količinama u nekim kozmetikama. Nastaje kao nus-proizvod u proizvodnji nekih određenih kozmetičkih sastojaka. To su npr. deterdženti, materije koje pomažu da se stvori pena, emulgatori i rastvarači, koji se prepoznaje po "PEG-" prefiksu ili skraćenici (kao što su "Polietilen," Polietilenglikol "," Polyoxyethylene ","-ETH-", ili"-oxznol- "). Međutim, 1,4-Dioksane se sam po sebi ne koristi kao sastojak u kozmetičkim preparatima.

U kozmetici 1,4-Dioksane ima štetan efekat?

Nivo, gde se neki hemijski element proglasi štetnim u nekom kozmetičkom proizvodu, zavisi od okolnosti upotrebe (Šifra: Zakon o poziciji FD i C, odeljak 601 (a)). Izmeren nivo 1,4-Dioksane u kozmetici ne predstavlja opasnost po korisnike.